A Danfoss új EVR v2 mágnesszelepeket mutat be az iparág számára

Danfoss-EVRv2 Az észszerűsítés és a több mint 20 hűtőközeggel való kompatibilitás nagy segítség a HVAC-R üzletágnak

- 2018. február 7. Forrás Danfoss Cooling

A Danfoss EVR v2 mágnesszelepcsaládja nagyszabású fejlesztésen ment át 2017-ben. A megerősítéseknek és racionalizálásnak köszönhetően magasabb hűtőközegnyomásokat is képesek elviselni, valamint jóval több alkalmazást képesek kiszolgálni, ráadásul a megjelenésüknek köszönhetően leredukálódik a típusválaszték, csökkenthető a készlet, továbbá csökken a szervizelési idő is. A HVAC-R szakemberek számára nyújtott határozott előnyök többek között az el nem számolt és folyó költségeknek a megbízhatóság romlása nélkül elért alacsonyabb szintje, valamint az összes alkalmazásban való használhatóság, a hűtőkamráktól a folyadékhűtőkön keresztül a hőszivattyúkig.

Magasabb MOPD (max. nyitási nyomáskülönbség) és modern hűtőközegekkel kompatibilis új funkciók

A Danfoss EVR termékcsaládja az elmúlt több mint 30 évben a légkondicionálási és hűtéstechnikai alkalmazások rendkívül széles területén bizonyítottak már, például a hűtőkamráknál, fagyasztópultoknál, hűtőknél, folyadékhűtőknél, roof-topoknál. A kivitel több alkalmazásban is elvárt robusztusságának fokozása, a használhatóság növelése és a szervizelés könnyebbé tétele érdekében 10 főbb műszaki jellemzőt tartottunk szem előtt.
A termékskála 2018 márciusáig egyre több helyen lesz kapható.

Az EVR v2 szelepeket most a következő szektorokban tevékenykedő gyártók és telepítő személyek üzleti sikerére optimalizáltuk:

Légkondicionálás:

A kiemelkedő értékű max. és min. OPD (nyitási nyomáskülönbség) nagyobb teljesítményt tesz lehetővé a magas hőmérsékletű (105 °C) alkalmazások számára, ráadásul ezek a szelepek optimalizálva lettek a hűtőközeg-tömegáramú rendszerek (pl. fordulatszám-szabályozós rendszerek) körülményeihez, illetve a fordulatszám-szabályozós technológiával való használatra. Az EVR mágnesszelepek úgy lettek megtervezve, hogy magasabb maximális munkanyomásnak (MWP) legyenek képesek ellenállni – az EVR mágnesszelep egyazon típusa egészen 45 barig kompatibilis a magasabb nyomású hűtőközegekkel (pl. az R410A-val), és alkalmazható a maximális terhelési időszakokban környezeti hőmérsékleten (max. 130 °C-ig, rövid idejű forró gázos leolvasztás és bypass esetén) működtetett hőszivattyúknál és folyadékhűtőknél. 2018-ra tervezzük, hogy a nagyobb méretű folyadékhűtőkben használatos alternatív, enyhén gyúlékony és gyúlékony hűtőközegekhez is beszerezzük a minősítéseket.

Kereskedelmi hűtés és élelmiszer-kereskedelem:

A megbízható és sokoldalú új EVR szelepcsalád a funkciók, alkalmazások és hűtőközegek széles skáláját szolgálja ki. A termékcsalád alacsonyabb globális felmelegedési potenciálú (GWP) hűtőközegekkel való használatra is jóvá van hagyva, többek között az R290-es propán hűtőközeggel való használatra is. Ezenkívül a rendszert szorosan záró mágnesszelepek biztosítják, melyek ezáltal hozzájárulnak az élelmiszerbiztonsághoz, valamint javított áramlási tulajdonságaiknak köszönhetően a nagyobb hatékonysághoz. A folyadékvezetékben a szoros zárás megelőzi, hogy a hűtőközeg visszafolyjon a nyomóoldalra. Az új Danfoss EVR v2 a nyomóvezetékben a magas hőmérsékleteknek is képes ellenállni, ráadásul rendszerszinten, más leolvasztási módszerekhez képest kevesebb energiát fogyaszt. Ez azt jelenti, hogy ezek a szelepek jelentős többletértéket jelentenek a nagy teljesítmény- és fagyasztásigényű alkalmazásoknál, például a jégkészítő gépeknél, hűtőkamráknál, fagyasztóknál, illetve fagylaltgépeknél, ahol is a gyors leolvasztási ciklusoknak és/vagy a rövid forrógáz-befecskendezésnek köszönhetően extra igénybevételnek vannak kitéve; valamint azon alkalmazásoknál, ahol a leolvasztáshoz szívóvezetékbe épített mágnesszelepre van szükség.

Az EVR szelepek ideálisak többek között az élelmiszer-kereskedelmi hűtőbútorokban való alkalmazásra, hiszen ezek a tárolási idő hátrányos befolyásolása nélkül gyorsan szervizelhetők és karbantarthatók. Nem szükséges a teljes szelep kiforrasztása, és új szelep rendszerbe helyezése. Hagyja a szeleptestet a helyén, a leírtak szerint cserélje le a belső részeit, így a rendszer működése gyorsan helyreállítható. A termékhez szervizcsomagok is kaphatók.

Kevesebb típus. Széleskörűbb alkalmazhatóság.

„Újraélesztett EVR termékcsaládunkkal spórolni lehet az el nem számolt, fejlesztési és tárolási költségeken. 2018 áprilisától az EVR v2 termékskála teljes mértékben le fogja váltani a jelenlegi EVR, EVRE és EVRH termékvonalat. A 30%-kal lecsökkentett, de sokoldalúbban típusválaszték több alkalmazáshoz és hűtőközeghez használható, ráadásul visszafele is kompatibilisak” – mondja Allan Chara, a hűtéstechnikai szabályozók marketingigazgatója. „Most ugyanazon beszállítónak az újraélesztett termékcsaládját és szolgáltatásait használjuk, mely a fő légkondicionálási és hűtéstechnikai üzletág számára szabványosan jó minőséget nyújt, egyúttal megfelel az iparági követelmények által elvárt szigorúbb megbízhatósági, sokoldalúsági és hatékonysági követelményeknek. Mindez elérhető a főbb nagykereskedőknél, vagy az új Coolselector®-ral online is kiválasztható Optyma™ aggregátokkal, T2/TE2 termosztatikus expanziós szelepekkel, elektronikus szabályozókkal, nyomáskapcsolókkal stb. együtt” – teszi hozzá.

A választék a hűtőteljesítmény széles tartományát fedi le – folyadékvezetékek esetén 3 … 410 kW (0,85 … 116 tonna), szívóvezetékek esetén 0,3 … 65 kW (0,08 … 18,3 tonna) és forrógáz-bypass esetén 1 … 350 kW (0,28 … 99 tonna), 6 … 42 mm (1/4" … 2 1/8”) közötti csatlakozóméretek mellett. Ezek ugyanolyan beépített hosszúsággal rendelkeznek, mint az aktuális EVR a maga vonatozó csatlakozóméretével, a bimetál csatlakozásokat leszámítva.

Az összetettség csökkentése a légkondicionálási rendszerek költségoptimalizálásához is vezet. A telepítő személyek számára a választék észszerűsítése azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel lesz elérhető a megfelelő szelep, így könnyebb lesz a készletkezelés és elkerülhetőbbek lesznek a logisztikai problémák.

A csere nem érinti a tekercsprogramot (SCN-SCT), valamint az EVU/L/CSV típusú, nem szervizelhető szelepeket.

 

Coolselector®2 - Professzionális kiválasztás és számítás

Piacvezető szoftver minden hűtéssel foglalkozó szakember számára. A Coolselector®2 egyaránt kínál kereskedelmi és ipari számítást és kiválasztást, használata pedig magától értetődő és egyszerű. Utazás közben is használható a szoftver, mivel online és kapcsolat nélkül (offline) is használható.

Szeretne még többet megtudni?

Érdekesnek találta az eddigieket? Szívesen megtudna még többet? Hívjon bennünket! Küldjön e-mailt nekünk, és valamelyik Danfoss szakértőnk jelentkezik Önnél, amint lehetséges.

 

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe