A Danfoss segít az EcoDesign lehetőségeinek kihasználásában

compressors-for-air-conditioning-danfoss Bár az EcoDesign nagy része a CE-jelöléshez hasonló és a hűtőegységek értékesítése köré épül, sokkal többet nyerhetünk, ha holisztikus módon közelítünk az EcoDesign és a HVACR termékfejlesztésekhez. A Danfoss készen áll arra, hogy megfelelő megoldásokat és iránymutatásokat kínáljon.

- 2018. július 31. Forrás Danfoss Cooling

Noha a gyártók feladata, hogy megfeleljenek ezeknek a követelményeknek a CE-jelölés megszerzéséhez, ha termékeiket az EU-ban kívánják értékesíteni, de ezek az egész hűtőipar szereplőire hatással lesznek.

A hűtőipari gyártók számára az EcoDesign megfelelősséggel megvan az esély arra, hogy az EU-ban és azon kívül versenyelőnyt élvezzen az előírásoknak megfelelő, jövőképes termékekkel. A hűtőberendezések tulajdonosai, nagykereskedők és rendszerüzemeltetők számára a jogszabályok fordulópontot jelentenek a fenntarthatóbb, energiahatékonyabb és költséghatékonyabb berendezések felé.

Az EU EcoDesign irányelv, amely az Energiával kapcsolatos termékekről (ErP), az ENTR 1. tétel 2015/1095 és a 2015/1094 szakmai hűtésre vonatkozóan, 2018. július 1-jén lép a második szintre. Az érintett alkalmazások aggregátok, professzionális hűtött tárolók és folyamathűtő berendezések.

Az irányelv meghatározza a termékek energiahatékonyságára vonatkozó kötelező minimumkövetelményeket, amelyek célja a termékek általános teljesítményének javítása, és ezáltal a közvetett CO2-kibocsátás csökkentésével a környezet védelme.

 

Az aggregátok energiahatékonysági céljai

A 2016. júliusi első lépés után az aggregátok energiahatékonysági szintje szigorúbbá vált. 2018. július 1-jétől a szezonális energiateljesítmény arány (SEPR) vagy a teljesítmény-együttható (COP) a hűtési teljesítmény függvényében nem lehet ezen értékek alatt:

HőmérsékletHűtőteljesítmény (kW) *Mérési elvÉrték
Normál hőmérséklet (-10 ° C)0.2-1COP1.4
 1-5COP1.6
 5-20SEPR2.55
 20-50SEPR2.65
Alacsony hőmérséklet (-35 ° C)0.1-0.4COP0.8
 0.4-2COP                   0.95             
 2-8SEPR1.6
                            8-20SEPR1.7    

* Névleges teljesítmény teljes terhelés mellett 32 ° C-os környezeti hőmérsékleten (Szabványok: EN13215 /13771-2)

 

 

Magas hatékonyságú aggregátok

A Danfoss OptymaTM aggregátok, mind a burkolt kültéri egységek, mind a hagyományos aggregátok, sikeresen elérték az EcoDesign 2018 megfelelést az SEPR vagy COP értékekkel jóval a küszöbértékek felett. Néhány közülük ASERCOM tanúsítvánnyal is rendelkezik, és a lista elérhető a weboldalukról. Ezen felül az összes sorozat alacsonyabb GWP hűtőközegekkel használható, például R448A, R449A, R452A hűtőközegekkel, és hamarosan az R513A és az R290 hűtőközegekkel is a kereskedelemi hűtésben.

A CE-jelöléssel a termékeken a szakemberek és a végfelhasználók garantálják, hogy megfelelő, jövőképes megoldásokat választanak, és jelentős megtakarításokat érnek el a villamosenergia-fogyasztásban. Egy átlátható megközelítésben a Danfoss bemutatja az egységeinek éves villamosenergia-fogyasztását, és a hűtési fogyasztás kW / h értékét eurós megtakarításokká alakítja, a weboldalukon elérhető elemzésben.

Absztarkt elemzés:

Az OptymaTMPlus INVERTER aggregát, amelynek tanúsított SEPR-értéke 3,84, egy alternatív termékkel összehasonlítva a piacon egy mechanikusan modulált technológiával (Forrás: Danfoss vizsgálat).

 

ecodesign-infographic

 

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe