Log p-h diagramok az összes rendelkezésre álló hűtőközeg számára a Coolselector®2 v.3.0. szoftver új verziójában

coolselector Büszkén jelentjük be, hogy egy új funkciót vezettünk be a Coolselector®2 3.0. verziójában; nevezetesen részletes log p-h diagramok az összes rendelkezésre álló hűtőközeg számára.

- 2019. január 9. Forrás Danfoss Cooling

Ez azt jelenti, hogy ha kiválasztotta a komponenst a Coolselector®2 szoftverben, részletes log p-h diagramot láthat az adott hűtőközeg számára. A diagram megtekintéséhez egyszerűen nézze meg a Coolselector®2 "Teljesítmény részletei" ablakot:

 

coolselectorlogp-h

Már elérhető a Coolselector® új verziója. A v.3.0. verzió részletes log p-h diagramokat tartalmaz.

Alternatív megoldásként megtekintheti az összes hűtőközeg számára elérhető log p-h diagramokat az "Eszközök" menüben és utána a "Log h-h diagramok" kiválasztásával:

 

coolselectorlogp-h-tools Az ábrán a log p-h diagram látszik (például TE5-55 // R134a):

 

coolselectorlogp-h-tools-r134a

A log p-h diagramok mindegyike az ASEREP (v3.5.0) adatain alapul. Ha azonban egy másik hűtőközeget - vagy hűtőközeg-keveréket - vagyis REFPROP-ot használ - akkor is megrajzolhatja a log p-h diagramokat a hűtőközeg-egyenletek beállításainak megváltoztatásával a "Beállítások | Preferenciák | Preferenciák szerkesztése | Hűtőközeg-egyenletek "menüpontban. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Coolselector®2 a REFPROP szoftver használatával megköveteli, hogy REFPROP 9.0 vagy újabb verziója telepítve legyen.

A log p-h diagram megtekintésekor lehetősége van a diagram másolására vagy kinyomtatására. Alternatívaként a log p-h diagramot is hozzáadhatja a Coolselector®2 jelentéshez, ha kiválasztja azt a szabványosított funkciók kiegészítéseként:

 

coolselectorlogp-h-report

Keringési arány (cirkulációs szám) a nedves visszatérő vezetékben

A log (p) -h diagramok mellett a Coolselector®2 v3.0. lehetővé teszi a teljesítmény változtatását a tömegáram vagy a cirkulációs szám változtatásával, amikor egy teljesítménygörbét ábrázol a kiválasztáshoz a nedves visszatérő vezetéken. Ha a nedves visszatérő vezetékben egy felszálló (függőleges cső) van, akkor a 3,2-es Kutateladze-számnak megfelelő ajánlott tömegáramot is ábrázolhatjuk / jelezhetjük:

 

coolselectorlogp-h_varyingcapacity Őszintén reméljük, hogy használni fogja ezeket az új szolgáltatásokat.

 

Coolselector®2 - Professzionális kiválasztás és számítás

Piacvezető szoftver minden hűtéssel foglalkozó szakember számára. A Coolselector®2 egyaránt kínál kereskedelmi és ipari számítást és kiválasztást, használata pedig magától értetődő és egyszerű. Utazás közben is használható a szoftver, mivel online és kapcsolat nélkül (offline) is használható.

Szeretne még többet megtudni?

Érdekesnek találta az eddigieket? Szívesen megtudna még többet? Hívjon bennünket! Küldjön e-mailt nekünk, és valamelyik Danfoss szakértőnk jelentkezik Önnél, amint lehetséges.

 

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe