Melyek a tökéletes hidraulikus beszabályzás kézzelfogható előnyei?

735x415_Case_story_Apartment _building_Tallinn_Estonia Esettanulmányunk bemutatja, hogy egy Tallini lakásszövetkezet, hogyan takarította meg energia számláinak 25%-át és hogyan emelte a lakók komfortérzetét 180 lakásban

- 2017. október 17. Forrás DANFOSS FŰTÉS

A lakásszövetkezet automatikus beszabályzó szelepek (ASV) és 671 darab termosztatikus radiátorszelep (TRV) beszerelésével megoldotta az egyenletlen hőelosztás problémáját, javítva az energiafelhasználás hatékonyságát egy 9 emeletes társasházban.

Januárban, amikor az időjárás hidegebbre fordult, fűtőközpontól távoleső lakásokban fűtési rendszer nem működött megfelelően. Lakástulajdonosok úgy döntöttek tesznek valamit a rosszul beszabályozott fűtési rendszer ellen. Ezzel egyidőben szerették volna javítani az energiahatékonyságot és csökkenteni az energia számlákat.

Alapos mérlegelést követve döntöttek az elavult egycsöves fűtési rendszer lecseréléséről, egy teljesen új, kétcsöves rendszer kivitelezéséről. Az új rendszer tartalmaz Danfoss automatikus beszabályzó szelepeket, amelyek folyamatosan biztosítják a megfelelő hőelosztást az épület minden lakásában. Az RA-N termosztatikus radiátorszelep és RAW 5116 felszerelésével a lakásokban elérhetővé vált az egyéni fűtésszabályozás is. Minden radiátorra felszerelésre került továbbá, egy egyedi hőmennyiségmérő, amely biztosítja a megfelelő hőköltség elosztást.

Kétcsöves fűtési rendszer működésének 5 évében, átlagosan 25%-os energia megtakarítást értek el, enyhe és hideg teleken egyaránt. A energiamegtakarítás jelentős részét a kétcsöves fűtési rendszer kialakításának és a Danfoss ASV megoldásával beszabályzott fűtési körnek köszönhető. Az új TRV-k és egyéni hőmennyiségmérők felszerelése is hozzájárult az energiamegtakarításhoz.

6 év alatt megtérült az energia rendszer felújítása

 

 

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe