Danfoss Drives mobiltelefonos alkalmazások

ecoSmart_app_738x415 A mindennapi életünkre egyre nagyobb hatást gyakorol a mobil kommunikáció. Mára már nehéz elképzelni az életünket okostelefonok, tabletek internet és felhőszolgáltatás nélkül. A világ rohan és az információra bárhol és bármikor szükségünk van.

- 2019. február 18. Forrás Danfoss Drives

A szokásainkat a magánéletünkből más területekre is magunkkal visszük. Ezért az ipari automatizálásban használt rendszerek felé is egyre nagyobb elvárás, hogy mobil és ,,okos” módon is használhatók, kezelhetőek legyenek. Ez a trend már pár éve tart és a fejlesztések elsődleges mozgatóerejévé vált. Manapság már egyre gyakrabban el is várjuk, hogy egy eszköz gyártója mobiltelefonos és tabletes alkalmazással is kezelni tudja az eszközét. Így az adatokhoz azonnal és egyszerűen hozzáférhetünk. Ezekre az igényekre reagált a Danfoss és kínál több alkalmazást a VLT® és a VACON® termékekhez és még több előkészítés alatt áll.

MyDrive® Portfolio – minden adat "kéznél" 

A MyDrive® Portfolio volt az első okostelefonos alkalmazás, már hosszú ideje kínáljuk. A MyDrive® Portfolio alkalmazás átfogó képet ad a Danfoss Drives teljes kínálatáról. Valóságos kincsesbányája a tudásnak. Lehetővé teszi a megfelelő termék kiválasztását a megfelelő alkalmazáshoz. Könnyen és gyorsan kereshet vele ismertetők és gépkönyvek között. A MyDrive Portfolio-val gyorsan megtalálhatja a szükséges gépkönyvet, és mindig a legfrissebb verziót kapja kézhez. Nem csak megnézni tudja az információkat, de pdf formában is le tudja tölteni és meg is tudja osztani. Az alkalmazás segítségével nem csak a beüzemelések, de a kiválasztáshoz és a tervezéshez szükséges idő is rövidebb lehet. Ennek köszönhetően ez az alkalmazás egyre népszerűbb.

MyDrive® ecoSmart – optimalizálás és a szabványok teljesítése  

A következő elérhető alkalmazás az MyDrive® ecoSmart, ami a Danfoss frekvenciaváltó családokat teljes mértékben lefedi. A frekvenciaváltókra vonatkozó új energiahatékonysági előírásokkal összhangban az energiahatékonyságra fordított figyelem még fontosabb. Nem csak a motorok, hanem a frekvenciaváltók és az villamos hajtásrendszerek is osztályokba besorolhatóvá váltak.

Európában az energiahatékonyságra vonatkozó EN50598 szabvány 2014 óta van érvényben. Most az IEC 61800-9 szabvány követi, ami megköveteli a frekvenciaváltós hajtásrendszer hatásfokának ismeretét különböző üzemállapotokban.

Az az MyDrive® ecoSmart alkalmazás minden Danfoss frekvenciaváltó műszaki adatait tartalmazza, úgy a VLT®, mint a VACON® termékek esetén.

Az MyDrive® ecoSmart alkalmazással minden egyes frekvenciaváltó IE-osztályba sorolható, illetve a hajtásrendszer IES osztályba besorolása is elvégezhető. Ez az alkalmazás a választás szabadásága mellett az optimális hatásfokú rendszer összeállítását is biztosítja. E mellett tanúsítványt is kiállíthat az alkalmazás segítségével az így összeállított rendszerről.

Az energiahatékonysági osztályokon túl, az ecoSmart meg tudja becsülni a frekvenciaváltók hatásfokát részterhelés esetén, bármilyen üzemi pontban. 

A Danfoss MyDrive® ecoSmart alkalmazásnak ugyanazok a funkciói, mint a webes felületről elérhetőnek, a mobiltelefonokhoz igazított megjelenítéssel és a továbbfejlesztett szűrési lehetőségekkel kiegészítve.

A Danfoss MyDrive® ecoSmart gyors és egyszerű módszert ad a veszteségi adatok keresésére. Az alkalmazásának a részterheléses üzemi pontjait megadhatja, ez alapján a Danfoss MyDrive® ecoSmart kiszámítja az IE-osztályt és a fellépő veszteségeket a megadott üzemi pontokon.

Gyártmánytól függetlenül számolhat a motorok adataival és választhat hozzájuk Danfoss frekvenciaváltót.  A Danfoss MyDrive® ecoSmart egy pdf riportot készít, ami tartalmazza a veszteségeket a megadott üzemi pontokra, az IE- és az IES-osztályba sorolást és grafikus ábrákat. A riportot akár e-mailben is el tudja küldeni.

MyDrive® Connect – gyors és egyszerű beüzemelés és diagnosztika

A MyDrive® Connect telefonos alkalmazás elérhető beüzemeléshez és diagnosztikához a VLT® HVAC, VLT® AQUA and VLT® AutomationDrive frekvenciaváltókhoz. A frekvenciaváltók Wi-Fi (IEE802.11) kommunikációt használnak az alkalmazáshoz kapcsoldáshoz, hasonló a VACON® frekvenciaváltókhoz később lesz elérhető.

Intuitív bővítmények és felhasználóbarát funkciók teszik könnyen kezelhetővé a rendszert. A MyDrive® Connect egyszerűen kapcsolódik, a vezetéknélküli kezelőpanel a megszokott LCP kijelző helyére kerülhet a frekvenciaváltón. Így nincs szükség USB kábelre sem a frekvenciaváltó számítógépes eléréséhez.

Nincs szükség többé szaladgálásra, telefonálásra vagy kiabálásra az alkalmazás és a frekvenciaváltó között. Minden funkció egy helyen elérhető. Nem szükséges a frekvenciaváltó mellett lennie közvetlenül, hogy kiolvassa vagy állíthassa a paramétereit. A paramétereket hatékonyan és komfortosan tudja állítani az alkalmazás működését figyelve.

A MyDrive® Connect:

 

 • Gyors és egyszerű beállítás
 • Biztonságos kapcsolat
 • Könnyen áttekinthető és funkcionális kezelőfelület
 • Kompatibilis a meglévő LCP egységekkel
 • Gyors kapcsolódás és hitelesítés
 • Intuitív grafikus ábrák, valós idejű ábrázolással
 • Gyorskeresési lehetőség a paraméterekhez
 • Paraméterek másolása a telefonra és az LCP 103 memóriájába is
 • Biztonságos vezeték nélküli kapcsolat (AES, Advanced Encryption Standard)
 • Biztonság – egy speciális paraméter segítségével beállíthatja a frekvenciaváltó viselkedését megszakadó kapcsolat esetére. Ahogy az újra létrejövő kapcsolat esetén is megszabhatja az eszközök viselkedését.
 • Több nyelvet támogat, a magyart is
 • Szimulációs mód  

 

Minden alkalmazás letölthető az App Store és a Google Play felületéről. Az előkészítés alatt álló további alkalmazásokról is tájékoztatni fogjuk Önt.

 

 

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe