Az új, továbbfejlesztett VLT® AutomationDrive következetesen fantasztikus

Drives-VLT_AutomationDrive_FC300-738-415-px A sokoldalú és megbízható VLT® AutomationDrive egy fél évszázad hajtástechnikai tapasztalatát tartalmazza. Most még szívósabb és még intelligensebb, mint valaha.

- 2018. március 29. Forrás Danfoss Drives

Hosszú élettartamra tervezve

A moduláris és könnyedén illeszthető VLT® AutomationDrive szinte minden környezetben megbízhatóan üzemel. A kompakt kialakítású, újgenerációs D és E-házméretű készülékek, a szélesebb környezeti hőmérséklet tartomány – ami -25°C-tól +50°C-ig terjed – leértékelés nélkül, ez a robosztus frekvenciaváltó még a legmostohább környezeti körülmények között is hatékonyan és megbízhatóan hajtja a legnagyobb igényet támasztó alkalmazásokat is. Ezen felül a teljes teljesítménytartományban elérhető 690 voltos hálózati feszültségről működő kivitelek és a megerősített lakkozással (IEC 60721-3-3: 3C3-osztály) ellátható áramköri elemek lehetővé teszik, hogy a VLT® AutomationDrive a vegyipari és a hajózási alkalmazások széles skálájában is megbízható hajtást biztosítson.

 

Innováció a fedélzeten

A VLT® AutomationDrive hardveres és szoftveres újdonságai maximális teljesítményt nyújtanak és olyan fokú rugalmasságot biztosítanak, amelyek valóban fellendíti az Ön üzletét. A beépített mozgásvezérlő szoftver (IMC) segítségével közel szervo hajtás szintű pozícionáló és szinkronizáló funkciókat biztosítunk, akár visszacsatoló jel nélkül (pl. enkóder), akár visszacsatoló jellel. Nem csak az IMC takarít meg költséget és időt az Ön számára a szervo hajtásokhoz képest, hanem az egyszerűbb beüzemelés is, mivel nincs szükség komolyabb programozásra. 

A még inkább összetett feladatokhoz a mozgásvezérlő opciók (MCO) használhatók, amik mechanikus vezérlések kiváltására is alkalmasak. Az intelligens, energiatakarékos elektronikus megoldások megbízhatóak, ami kiváló minőségű folyamatokat garantál, magas termelékenységgel. Ha a biztonság az elsődleges, a VLT® AutomationDrive akkor is számtalan választási lehetőséget kínál. Az alapkiépítésben is megtalálható biztonsági top (Safe Torque Off - STO) funkció mellett a VLT® Safety Option MCB 150 és MCB 151 opciós kártyákkal további fordulatszám függő biztonsági szolgáltatásokra is lehetőség nyílik, mint például a korátozott fordulatszám (Safe Limited Speed – SLS). A VLT® Safety Option MCB 152 opcióval pedig lehetőség nyílik a PROFIsafe kommunikáció használatára. 

A VLT® Motion Control Tool MCT 10 számítógépes szoftverrel a beüzemelés még egyszerűbb, mint valaha. A felügyeleti rendszerekből is megnyitható a gyártófüggetlen Tool Calling Interface segítségével. A program segítségével egyszerű és gyors a diagnosztika, biztonsági tanúsítvány kiállítására is képes.

 

Zökkenőmentesen a jövőbe

Az ipar 4.0 mozgatói az okos gyárak. A VLT® AutomationDrive frekvenciaváltót úgy terveztük meg, hogy illeszkedjen ebbe az új környezetbe. A digitális kor új vívmányait maradéktalanul képes kihasználni, mint a :

• Web-alapú diagnosztika és beállítás

• Egyedi dokumentációs lehetőségek

• Kiemelkedő minőség és megbízhatóság

• Beépített védelmi funkciók

• Motor- és rendszerfüggetlen, könnyedén illeszthető

• Beépített intelligencia (IMC, szivattyú kezelés, okos funkciók)

• Felhő szolgáltatásokkal kapcsolat (MyDrive Connect, webszerver)

Mint minden Danfoss frekvenciaváltó, a VLT® AutomationDrive is ellátható akármilyen terepi busz csatlakozással és tud kezelni szinte bármilyen 3 fázisú motort. A motor legyen akár aszinkron,  állandómágneses, szinkron reluktancia vagy mágnessel segített szinkron reluktancia motor, a VLT AutomationDrive számára nem akadály.

 

 

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe